Bemutatkozás / Táborok


Erdei iskolás csoportok részére, kérésére előzetes egyeztetés alapján, 5 napos programot kompletten összeállítunk és megszervezünk, a nyári szünidő kellemes és hasznos eltöltésére.

- A nyári táboraink szálláshelye a Sziágyi Erdei Iskola.

- A nyári táborokban napi háromszori étkezést biztosítunk, amelyet a Nagysalléri Vadászházból szállítanak ki.

- Infrastruktúránk kiváló lehetőséget és csodás környezetet nyújt sport edzőtáborok, zenei, tánc és egyéb művészeti táborok, alkotó táborok, bentlakásos idegen nyelvi táborok, természetbarát és turisztikai táborok, valamint életmódtáborok számára.

Rugalmas konstrukciójú nyári táboraink:

1. Saját nyári táborok: az erdei iskola biztosítja a szállást, az étkezést és a programot. Ezek a táborok mindenki számára nyitottak.

2. Tematikus nyári táborok: az erdei iskola a szállást és az étkezést biztosítja, míg a programot az adott szervező nyújtja. Ezek a táborok lehetnek nyitottak vagy zártkörűek, amikor egy-egy konkrét osztály, szervezett csoport vesz részt a programban. Igény, lehetőség és megállapodás szerint biztosítunk speciális, saját programelemeket a szervezett programok színesítésére, mint tanösvény séta.
Várjuk osztályok, szervezett csoportok jelentkezését, akik szívesen töltenének el egy-két hetet egy varázslatos környezetben!

Tanösvényeink

Élet az erdőben
A gombák világa - A fák alaktana - Az erdő szintjei és lakói - Az erdő nagytestű állatai - Évszakok az erdőben

Jellemző erdőképek
Savanyú homokon tenyésző erdei fenyvesek - Vizes élőhelyek az erdőben - Erdei tisztások, rétek - Az erdő fejlődési fázisai - A természet és a környezet védelme 

Az erdőgazdálkodás
Erdei munkák - Tarvágás - Természetes felújítás - Állandó erdőborítás - Ültetvényszerű erdőgazdálkodás

Állatvilág az erdőben
Gerinctelen erdőlakók - Madarak az erdőben és annak környékén - Emlősök - A tápláléklánc - Védett állatok

Tanösvénytáblák


vissza a lap tetejére
Vissza a Kezdőlapra Foglalás Kapcsolat Áraink Erdei Iskola Program Bemutatkozunk